• 28 Νοεμβρίου, 2021

Στο Olympia Forum II Αυγενάκης και Κούβελος για τη συμβολή του αθλητισμού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη

 Στο Olympia Forum II Αυγενάκης και Κούβελος για τη συμβολή του αθλητισμού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του Olympia Forum II, με θέμα την συμβολή του αθλητισμού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εστίασε στην προκατάληψη του παρελθόντος σε σχέση με τις χορηγίες στον αθλητισμό, όπως και στη διάταξη για τα φορολογικά κίνητρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών σε αθλητές και κυρίως σε όσους μετέχουν στις εθνικές ομάδες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε βάση ολόκληρου του αθλητισμού τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια που άρχισε για την ανανέωση της διοικητικής δομής ολόκληρου του αθλητικού οικοδομήματος. «Έχουμε ανανέωση σε διοικήσεις, σε προέδρους, πρόσωπα, το μητρώο αθλητικών Σωματείων, μία μεγάλη επιτυχία. Μεγάλος στόχος αυτονόητος αλλά το πετύχαμε και δεν υπήρχε τόσα χρόνια, όμως τους πείσαμε γιατί είχαμε στόχο επιμονή και όραμα», είπε σχετικά.

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τους λαούς και να προβάλει τη χώρα σου και να ενισχύσει πραγματικά την αθλητική και τουριστική βιομηχανία μιας χώρας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, o οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει για την χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε στην φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών, δημιουργώντας έσοδα που για πρώτη φορά θα κατευθύνονται στα σωματεία.

Τέλος, αποκάλυψε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί η οργανωτική επιτροπή του ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, στάθηκε στην αξία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της οποίας έγιναν πριν λίγες ημέρες, τονίζοντας ότι πλέον αποτελεί το παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης. Παράλληλα μίλησε για το όραμα του Πιέρ Ντε Κουμπερντέν και την αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Χρειάζεται οι Ολυμπιακές ομοσπονδίες που διοργανώνουν αυτούς τους μεγάλους αγώνες να αντιλαμβάνονται τη συνεισφορά στο κράτος έχει αυτό και να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες. Οι ομοσπονδίες χρειάζονται στήριξη για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Αθλητισμός τουρισμός και αθλητική βιομηχανία είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να στηριχτούν και το κράτος να καταλάβει τι κερδίζει από αυτά και να τα στηρίξει».

Επίσης, ο κ. Κούβελος χαρακτήρισε ναυαρχίδα της ΔΟΑ το Μεταπτυχιακό που φιλοξενείται εκεί καθώς όπως είπε μεταξύ άλλων: «είναι το καλύτερο μεταπτυχιακό στον κόσμο έχουμε συμμετοχή από 97 χώρες, είναι οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος παγκοσμίως καταλαμβάνουν θέσεις διευθυντικές, θέσεις επίκαιρες. Η μεγαλύτερη ελληνιστική συγκέντρωση γίνεται στη ΔΟΑ. Η ακαδημία είναι θεματοφύλακας των Ολυμπιακών αξιών. Και το μότο μου είναι ότι όποιος είναι στο Ολυμπιακό Κίνημα πρέπει κάποια στιγμή να έρθει στην Ολυμπία να μάθει πώς ξεκίνησαν όλα, να εκπαιδευτεί, να δει τα μουσεία, να έρθει στην ακαδημία και μετά να δικαιούται να έχει άποψη».