• 5 Αυγούστου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Σοβαρότερα οι 3 από τους 6 Μητροπολίτες – Τραυματίας ένας αστυνομικός

 Επίθεση με βιτριόλι: Σοβαρότερα οι 3 από τους 6 Μητροπολίτες – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

  • Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι ο ένας από αυτούς έπρεπε να αντιμετωπισθεί από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο πιθανόν στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου “Γεννηματάς”. Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Σε άμεσο κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι είναι ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος. Ο Ιεράρχης αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό. όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλμολογική κλινική του “Γεννηματάς”, όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.