• 15 Ιουνίου, 2021

“Απόβαση” στα νησιά για το μονοδοσικό της J&J καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 “Απόβαση” στα νησιά για το μονοδοσικό της J&J καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Στο κυνήγι του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson φαίνεται πώς έχουν επιδοθεί αρκετοί πολίτες προκειμένου να ξεμπερδεύουν μία ώρα αρχύτερα με τον εμβολιασμό, να αποκτήσουν ανοσία και φυσικά να πάρουν νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει γίνει δέκτης καταγγελιών από υγειονομικούς των νησιών και κυρίως των κοντινών στην Αττική, ότι καθημερινά μεταβαίνει με πλοίο αρκετός κόσμος από την ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να εμβολιασθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο.

“Μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου, καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα. Κλείνουν ραντεβού χρησιμοποιώντας ταχυδρομικό κώδικα του νησιού” αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

“Έτσι όμως επιβαρύνουν τις υγειονομικές μονάδες των νησιών που είναι αδύνατον με τη στελέχωση που έχουν, να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου” επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα, με το μονοδοσικό εμβόλιο.