• 27 Οκτωβρίου, 2020

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ο Λαγός

 Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ο Λαγός

Ο Γιάννης Λαγός αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για τις Βρυξέλλες και ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μπλοκάρει την άρση της ασυλίας του.

Έφτασε η ώρα για τις ποινές της Χρυσής Αυγής – Πότε θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τονίζει πως δεν είχε ψευδαίσθηση, πως θα βρει το δίκιο του στα ελληνικά δικαστήρια και πως το έκανε μόνο και μόνο για να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχει έτοιμη την νομική ομάδα και την προσφυγή όπως λέει, θεωρεί δε όπως λέει πως έχει εγγράψει μαζί με τον συνήγορό του Κώστα Πλεύρη μια πρώτη νίκη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νομικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι αν η απόφαση του Δικαστηρίου για την ποινή του Λαγού δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει παρά να το λάβει υπόψη του και να το εκτελέσει. Δεν νοείται άλλη απόφαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα απαγορευτεί η είσοδός του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ο Λαγός θα συλληφθεί από τις βελγικές αρχές.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ανακοινώσει απλώς (ίσως στις 19 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο) ότι ο Λαγός χάνει την ασυλία του. Η όλη διαδικασία άρσης ασυλίας ευρωβουλευτών (επιτροπή νομικών θεμάτων, ορισμός εισηγητή, ψηφοφορία στην Ολομέλεια με απλή πλειοψηφία κτλ..) θα παρακαμφθεί στην περίπτωση του Λαγού, εκτιμούν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι.