• 30 Ιουλίου, 2021

Με 178 ψήφους παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς-Απώλεια δύο ψήφων από την πλειοψηφία

 Με 178 ψήφους παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς-Απώλεια δύο ψήφων από την πλειοψηφία

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στη διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε πριν από λίγο η Βουλή.

Η εθνική αντιπροσωπεία παραπέμπει τον κ. Παππά με 178 θετικές ψήφους έναντι 86 κατά ( ο εγκαλούμενος δεν είχε δικαίωμα ψήφου), 12 «παρών», και 23 αποχές, (υπήρξε άκυρο ψηφοδέλτιο) επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως με τους χειρισμούς του επιχειρήθηκε ο έλεγχος του Τύπου από την τότε κυβέρνηση στο πλαίσιο του ευρύτερου εγχειρήματος κατάληψης της εξουσίας. Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στήριξαν το πόρισμα της προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ ΕΛΛΥΣΗ και Μέρα25 απείχαν.

«Η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές» σχολίασε ο Νίκος Παππάς μετά τη ψηφοφορία.

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στα επόμενα βήματα της διαδικασίας που αφορούν στη συγκρότηση του λεγόμενου Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει σε πρώτο επίπεδο την υπόθεση και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου.

Στην κάλπη βρέθηκαν 277 ψηφοδέλτια. Από αυτά υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά καταγράφηκαν 178, 86 βουλευτές ψήφισαν κατά, 12 ψήφισαν παρών ενώ υπήρξε και ένα άκυρο. Με δεδομένο ότι υπέρ της έγκρισης του πορίσματος είχαν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ θα έπρεπε να βρεθούν 180 ψήφοι υπέρ.

Αντιθέτως εκτός από το άκυρο τα κατά ήταν 86 πράγμα που σημαίνει πως στους 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και ένας από την Ν.Δ ή το ΚΙΝ.ΑΛ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δεν μετείχε στην ψηφοφορία οπότε οι ψηφίσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 85.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πάντως εκτιμάται πως οι δύο διαρροές προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ.