Στο Εφετείο ξανά η υπόθεση θανάτου του Κώστα Κατσούλη

 Στο Εφετείο ξανά η υπόθεση θανάτου του Κώστα Κατσούλη

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης θανάτου του Κώστα Κατσούλη, ύστερα από αναίρεση της τελευταίας απόφασης του Εφετείου από τον Άρειο Πάγο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (19/1), σχεδόν 7,5 χρόνια από τον θάνατό του με την ακροαματική διαδικασία και κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Μετά το πέρας των διαδικασιών η Έδρα διέκοψε την εκδίκαση η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται τρεις άνδρες, ηλικίας 31,33 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Τον Μάρτιο του 2016, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχους τον 39χρονο και τον 33χρονο επιβάλλοντάς τους ποινές κάθειρξης 16 και 13 ετών, αντίστοιχα, ενώ είχε αθωωθεί ο 31χρονος συγκατηγορούμενός τους. 

Το Νοέμβριο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο έκρινε ξανά ενόχους τον 39χρονο και τον 33χρονο και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών, ενώ ένοχος κρίθηκε αυτή τη φορά, και ο 31χρονος κατηγορούμενος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ωστόσο, μετά την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, είχε υποβληθεί αίτηση αναίρεσης της εν λόγω απόφασης στον Άρειο Πάγο ο οποίος την έκανε δεκτή κι έτσι η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξαναγίνεται.

Σημειώνεται ότι μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο αποφυλακίστηκαν, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και οι τρεις κατηγορούμενοι.

Βαγγέλης Μαρινάκης