• 26 Νοεμβρίου, 2020

Στο 92% η αποχή των εκπαιδευτικών από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

 Στο 92% η αποχή των εκπαιδευτικών από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Με τεράστια ποσοστά αποχής που ξεπέρασαν το 90% ολοκληρώθηκαν εχθές οι εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στην υπουργό παιδείας, η οποία προσπάθησε να νομιμοποιήσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία καταλύοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

«Το εκπαιδευτικό κίνημα κατήγαγε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις «ηλεκτρονικές» εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την αποστομωτική τους απάντηση στις εκλογές παρωδία με την αποχή που κυμαίνεται πάνω από 92%», σημειώνει σε δήλωση στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, ο αιρετός του Κεντρικού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας, Νεκτάριος Κορδής.

Αποχή στο 92%

Η αποχή των εκπαιδευτικών η οποία κυμάνθηκε στο 92%, απονομιμοποίησε πλήρως τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία όπως τις χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικοί, που επιδίωξε με αυταρχισμό να επιβάλλει η υπουργός παιδείας. Ήδη από νωρίς εχθές το μεσημέρι, τα στοιχεία που συνέλεξε η ΟΛΜΕ από τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, κατέδειξαν την συντριπτική απόρριψη του κλάδου και την καταβύθιση της εκλογικής φάρσας. «Η παρωδία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» απέδειξε το ναυάγιο του ΥΠΑΙΘ», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, που από την πρώτη στιγμή είχαν αντιδράσει έντονα στη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών, με τη στάση τους έδωσαν μία αποστομωτική απάντηση κόντρα στις μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, το οποίο, όπως αναφέρουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις «με νομικίστικα τερτίπια και λαθροχειρίες, ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες αποσυρμένα ψηφοδέλτια». Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, «πήγαν κόντρα στα εντέλλεσθε και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, κόντρα στο φόβο και τον αυταρχισμό».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ