• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις παραλίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου: Εκεί που κολυμπούν οι θεοί

 Στις παραλίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου: Εκεί που κολυμπούν οι θεοί

Μπορεί το βουνό του 12θεου, ο Όλυμπος, να είναι κυρίαρχο και να “κλέβει” την παράσταση αλλά ο δήμος Δίου – Ολύμπου διαθέτει επίσης παραλίες που εκτείνονται σε μία ακτογραμμή 38 χιλιομέτρων, με εφτά οικισμούς να βρέχονται από τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και του Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει ότι βουνό και θάλασσα πάνε μαζί και ειδικά όταν η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει σε επτά ακτές: Βαρικό, Γρίτσα, Πλάκα, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα – Νέο Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Νέους Πόρους και σε μία ιδιωτική μαρίνα του Πλαταμώνα.

Οι ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι εύκολα προσβάσιμες για όλους, όλο το χρόνο με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο. Ο δήμος δεν υστερεί σε τίποτα που αφορά ξενοδοχειακές υποδομές, beach bars, εστιατόρια και εγκαταστάσεις με θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες προσφέρουν εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους. Ας μην ξεχνάμε ότι στην ακτή της Λεπτοκαρυάς το seatrac βρίσκεται στη διάθεση των ΑμεΑ δίνοντας ένα ακόμη πλεονέκτημα στη περιοχή.

Οι βόλτες στους παραδοσιακούς οικισμούς στις πλαγιές του Ολύμπου, σε συνδυασμό με το παράκτιο μέτωπο αποτελούν ιδανική εμπειρία διακοπών για οικογένειες με παιδιά αλλά και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Jet Ski, μηχανοκίνητα και φουσκωτά είναι στη διάθεσή των παραθεριστών από επαγγελματίες της περιοχής. Ακόμη, στους Νέους Πόρους και στη Σκοτίνα, οι φαν του surf (wind ή kite) μπορούν να απλώσουν τα πανιά τους και να απολαύσουν τον ήλιο, τον αέρα και το νερό.

Το στοιχείο της θάλασσας είναι παντού σε αυτόν τον προορισμό και ιδιαίτερα στη γαστρονομία. Καθημερινά αλιεύονται ολόφρεσκα ψάρια από τους ψαράδες της περιοχής, με τις γαρίδες Πλαταμώνα να ξεχωρίζουν, τα οποία ο επισκέπτης απολαμβάνει στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ένας “θεϊκός” προορισμός για όλο το χρόνο. Οι υποδομές φιλοξενίας περιλαμβάνουν από πεντάστερα – adults only ή family friendly- resorts και εξαιρετικές βίλες μέχρι ανακαινισμένα bungalows hotels και σύγχρονα camping. Αυτό είναι και το πλαίσιο της νέας καμπάνιας που προωθεί ο δήμος για την προβολή και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.