• 19 Ιανουαρίου, 2021

Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, ανακοίνωσε ο Στ.Πέτσας- Παρά την διαφωνία των ειδικών λόγω αύξησης των κρουσμάτων και επιδημιολογικού φορτίου

 Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, ανακοίνωσε ο Στ.Πέτσας- Παρά την διαφωνία των ειδικών λόγω αύξησης των κρουσμάτων και επιδημιολογικού φορτίου

Παρά τις αντίθετες απόψεις των ειδικών, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας (επιτροπή Τσιόδρα), η κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα για του Στέλιου Πέτσα πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο και συνεχιστεί η διασπορά του ιού στον πληθυσμό και η αύξηση των κρουσμάτων -όπως ήδη διαπιστώνεται- θα ήταν παρακινδυνευμένο να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά τόσο νωρίς και ήδη έχουν προταθεί σενάρια λειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πωςμε τις δηλώσεις του ο κ. Πέτσας άφησε “θολό” το σημείο για το εάν οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκες εντός των αιθουσών.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN.

«Έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα» είπε ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως «θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».

«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο Φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».