• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στο «Σωτηρία» – Ανησυχία στην ΠΟΕΔΗΝ

 Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στο «Σωτηρία» – Ανησυχία στην ΠΟΕΔΗΝ

Στις 27 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα εμβολιαστούν 50 υγειονομικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σωτηρία. 

Επιπλέον, 50 υγειονομικοί θα εμβολιαστούν και στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός εφόσον έχουν έρθει τα εμβόλια στην Ελλάδα.

Πηγές της ΠΟΕΔΗΝ ωστόσο εκφράζουν ανησυχία για την βιασύνη της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών που δημιουργεί επιφυλάξεις.

Μια νέα πολιτική χωροταξία*;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα διαπιστώθηκε από πλήθος τηλεφωνήματων από υγειονομικούς προς τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ότι «χάλασε το κλίμα στα νοσοκομεία και υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα.

Αυτό συνέβει από την κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου υγείας να δηλώσουν οι υγειονομικοί εως αύριο (σ.σ. Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου) πρωί την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ή όχι. Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ζητείται από τους υγειονομικούς «μέχρι αύριο πρωί ενυπόγραφα δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ή όχι με όλα τα στοιχεία και με τους διοικούντες να αφήνουν υπονοούμενα ότι σε περίπτωση άρνησης θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις».

Μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.