Στις 23 Ιουλίου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Στις 23 Ιουλίου του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ορίστηκε τελικά για τις 23 Ιουλίου του 2021, καθώς η διοργάνωση, που ήταν προγραμματισμένη για φέτος το καλοκαίρι, αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, μετέδωσε το ιαπωνικό κανάλι TBS, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Επιτροπή Διοργάνωσης Τόκιο 2020 και τις διεθνείς ομοσπονδίες για να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία το ταχύτερο δυνατό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα. Η ιαπωνική επιτροπή είχε πει πως η απόφαση αναμενόταν ακόμη και στις αρχές αυτής της εβδομάδας, με πιθανές επιλογές τη διεξαγωγή των αγώνων είτε την άνοιξη, είτε το καλοκαίρι του 2021.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Back συμφώνησαν αυτόν τον μήνα την αναβολή των αγώνων που επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, καθώς η πανδημία κατέστησε αδύνατη την εξάσκηση για τους αθλητές.

Η Ιαπωνία έχει δαπανήσει περισσότερα από 26 δισ. δολάρια για την προετοιμασία των Αγώνων, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. Με τη συμμετοχή να υπολογίζεται στους περίπου 600.000 ξένους επισκέπτες και σε περισσότερους από 11.000 αθλητές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες υποτίθεται ότι θα έδιναν ώθηση στην οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 7,1% σε ετήσια βάση στο δ’ τρίμηνο του 2019.

Πηγή: capital.gr

admin_e4p2sd6v