• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Στην Σύμη ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται: “Είμαστε οι πλούσιοι του Αιγαίου” λέει ο δήμαρχος

 Στην Σύμη ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται: “Είμαστε οι πλούσιοι του Αιγαίου” λέει ο δήμαρχος

Η Σύμη δεν είναι μέσα στην λίστα των νησιών, οι κάτοικοι των οποίων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, μετά από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την αγανάκτησή του γι αυτό το λόγο, μιλώντας στον “sky Ρόδου”, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη λάθος της Κυβέρνησης που χρεώνεται στα νησιά.

Ο κ. Παπακαλοδούκας πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εξαιρείται ένα νησί που δεν έχει γιατρούς εν μέσω πανδημίας και ΦΠΑ στο 24%, ενώ εξέφρασε, τέλος, τον προβληματισμό του, αν θα πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός, για να τύχει ευεργετικών διατάξεων η Σύμη.

«Τι θα πρέπει να γίνει, να μείνουν 500 κάτοικοι στη Σύμη για να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση; Φαίνεται πως οι κυβερνώντες θεωρούν ότι οι κάτοικοι της Σύμης είναι οι πλούσιοι του Αιγαίου και τους εξαιρούν», είπε φανερά αγανακτισμένος, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους κυβερνητικούς βουλευτές Δωδεκανήσου που δεν εισηγήθηκαν να συμπεριληφθεί και η Σύμη στη σχετική διάταξη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, συνολικά σε 26 νησιά (εκ των οποίων εννιά μικρά νησιά της Δωδεκανήσου) θα καταργηθεί από φέτος ο ΕΝΦΙΑ.
Πρόκειται για τα νησιά Ψέριμο, Τήλο, Λειψούς, Κάσο, Καστελλόριζο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Χάλκη και Νίσυρο.
Σημειώνεται ότι η απόφαση για την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μικρών νησιών αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Οικονομικών.