• 1 Αυγούστου, 2021

Στην Ευελπίδων ξανά ο Λιγνάδης

 Στην Ευελπίδων ξανά ο Λιγνάδης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μεταφέρθηκε στην Αθήνα από τις φυλακές Τριπόλεως, όπου και έχει προφυλακιστεί.

Σκοπός της μεταφοράς αυτής ήταν να προχωρήσει σε μία συμπληρωματική απολογία για την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στις φυλακές.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου καλείται να απολογηθεί για δυο υποθέσεις βιασμών. Η πρώτη υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από πρόσωπο που υποστηρίζει ότι βιάστηκε το 2018.

Προανακριτική: Κατέπεσε το βασικό κατηγορητήριο- Παραπομπή μόνο για παράβαση καθήκοντος, αποσύρθηκε η “δωροληψία”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Μ εμφανίζεται να καταγγέλλει ότι γνώρισε το σκηνοθέτη στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος φέρεται να τον προσέγγισε και να έπιασαν συζήτηση. Έπειτα -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μηνυτής- ο σκηνοθέτης του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

«Προϊόν μυθοπλασίας» και «φανταστικό σενάριο» είχε χαρακτηρίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο στάδιο παροχής εξηγήσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή τη μήνυση σε βάρος του, λέγοντας: «Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται». Μάλιστα, άφησε αιχμές για εμπλοκή του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, υποστηρίζοντας ότι «σύμφωνα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Mπιμπίλα, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία».

Η τελευταία υπόθεση για την οποία του ασκήθηκε δίωξη μόλις πριν λίγες ημέρες, προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Στην κατάθεσή του, ο 23χρονος σήμερα μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη, ενώ κι ένα «modus operandi» του σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας ότι «ψάρευε» ανήλικα στην πλατεία κάτω από το σπίτι του.