• 15 Ιουνίου, 2021

Στην ΕΜΑΚ οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα

 Στην ΕΜΑΚ οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης. H απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο έγγραφο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Radio North 98, επισημαίνεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής θα υπηρετούν σ’ αυτές (στις ΕΜΑΚ) υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ, που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλά εμβόλια για σειρά ασθενιών είναι υποχρεωτικά για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ, για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Στελέχη της ΕΜΑΚ μπορούν να βρεθούν για υπηρεσιακούς λόγους σε πολλές χώρες του κόσμου, προκειμένου να συνδράμουν σε καταστροφές και έτσι χρειάζεται να είναι εμβολιασμένοι για να μην ασθενήσουν και να μην μεταφέρουν κάποιον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των εμβολιασμών στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όσο για αυτούς που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.