Στην αντεπίθεση το Twitter με αγωγή κατά του Ελον Μασκ

 Στην αντεπίθεση το Twitter με αγωγή κατά του Ελον Μασκ

Το Twitter δεν εγκαταλείπει την μάχη με τον Elon Musk και επανήλθε με μια αντεπίθεση μετά τις καταγγελίες του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Η εταιρεία κατηγορεί τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου ότι “σκόπιμα” έσπασε την συμφωνία για την εξαγορά της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, λίγες ημέρες αφότου ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc επεδίωξε να αποχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,91 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σε επιστολή που απεστάλη στον επιχειρηματία, με ημερομηνία 10-7-2022, ενώ κατατέθηκε χθες στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, το Twitter δήλωσε ότι δεν παραβίασε τις υποχρεώσεις του, υπό το πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης, όπως άφησε να εννοηθεί ο Musk την Παρασκευή, επιδιώκοντας τον τερματισμό της συμφωνίας.

“Η εταιρεία Twitter απαιτεί ότι ο κύριος Musk, αλλά και άλλοι συνεργάτες του να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεών τους να χρησιμοποιήσουν τις αντίστοιχες και καλύτερες προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση και την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών που προκύπτουν από τη συμφωνία,” σύμφωνα με την ίδια επιστολή.

Η εταιρEία προγραμματίζει να καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη της Tesla, προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Ο Musk, χλεύασε την απειλή αυτή χθες, όταν προχώρησε στην αποστολή μιας σειράς αναρτήσεων στο Twitter, αστειευόμενος σχετικά με την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και της απειλής της, για την επιβολή ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη.

H κατάθεση αγωγής αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα στο Ντέλαγουερ, όπως δήλωσαν στο Reuters, πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Η εταιρεία, ανέφερε στην ίδια επιστολή ότι η συμφωνία συγχώνευσης παραμένει σε ισχύ προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε βήματα για την υλοποίησή της.

Η τιμή των μετοχών της Twitter μειώθηκε κατά 11,3% στα 32,65 δολάρια (32,58 ευρώ), με μείωση κατά 40% από την τιμή των 54,20 δολαρίων (54,09 ευρώ) σύμφωνα με την πρόταση εξαγοράς του Μασκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση της τιμής των μετοχών της εταιρίας σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 μηνών. Η τιμή της μετοχής ανέκαμψε στη συνέχεια, σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά περίπου 7%.

“Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα πρέπει να αναλογιστεί την ενδεχόμενη ζημιά που θα προκληθεί στη βάση των εργαζομένων και των μετόχων της εταιρίας, από τη δημοσιοποίηση των οποιονδήποτε εσωτερικών δεδομένων που θα εκτεθούν σε δικαστική κρίση,” δήλωσε ο αναλυτής της χρηματιστηριακής αγοράς Μαρκ Ζγκούτοβιτς.

Ο Φράνσις Πιλεγκί, δικηγόρος της Lewis Brisbois στο Ντέλαγουερ δήλωσε ότι ο Musk θα δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις κινήσεις της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την εξασφάλιση οικονομικής ρευστότητας, σε μελλοντικές κινήσεις υπεράσπισης των αποφάσεών του, απέναντι στη δικαστική αγωγή της Twitter, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία παραποίησε τον αριθμό των πλασματικών λογαριασμών του Twitter.

“Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν του απαγόρευαν να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες,” δήλωσε ο Πιλεγκί.

Πηγή: enikos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος