Στην Αλγερία ο Μάριο Ντράγκι – Για εισαγωγή φυσικού αερίου

 Στην Αλγερία ο Μάριο Ντράγκι – Για εισαγωγή φυσικού αερίου

Η Ιταλία υπέγραψε συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Ο Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε το Αλγέρι με το ενεργειακό να αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης με την ηγεσία της βορειοαφρικανικής χώρας.

«Σήμερα υπογράφτηκε συμφωνία της Ιταλικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΝΙ με την αλγερινή Sonatrach για να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας σε φυσικό αέριο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η συνεργασία των δύο χωρών θα επεκταθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πράσινο υδρογόνο.

«Αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είχα ανακοινώσει ότι η Ιταλία θα έκανε κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν σημαντική απάντηση σε αυτό τον στρατηγικό στόχο, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες. Η κυβέρνησή μου θέλει να υπερασπίσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις συνέπειες του πολέμου», δήλωσε ο Ντράγκι.

Μανώλης Δράκος