• 2 Αυγούστου, 2021

Στιγμές φρίκης για εξαμελή οικογένεια -Τους άρπαξαν και τους κρατούσαν ομήρους ζητώντας λύτρα

 Στιγμές φρίκης για εξαμελή οικογένεια -Τους άρπαξαν και τους κρατούσαν ομήρους ζητώντας λύτρα

Στιγμές φρίκης και αγωνίας έζησε μια οικογένεια – οι γονείς και τα 4 παιδιά τους -στην Πιερία, καθώς πέντε άτομα τους άρπαξαν και τους κράτησαν ομήρους απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Τελικά, η ιστορία είχε αίσιο τέλος για τα θύματα, καθώς ο πατέρας κατάφερε να το σκάσει από τον χώρο στον οποίο κρατούνταν μαζί με την την οικογένειά του και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, που ανέλαβε τα υπόλοιπα. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί σε περιοχή του δήμου Τεμπών, κατηγορούμενοι για την αρπαγή της οικογένειας αλλοδαπών, διαφορετικής υπηκοότητας.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας (12/07), σε παραθαλάσσια περιοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας. Οι τρεις συλληφθέντες, από κοινού με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, συναντήθηκαν με το ζευγάρι και αφού προκάλεσαν επιφανειακό τραύμα με χαρτοκόπτη στο χέρι του πατέρα, τους μετέφεραν μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σε άγνωστη ερημική τοποθεσία (εντός φάρμας), σε κοντινή απόσταση.

Η οικογένεια βρισκόταν σε κατάσταση ομηρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες, με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σε ένα από τα παιδιά, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Χθες (13/7) το πρωί, ο πατέρας κατόρθωσε να διαφύγει και έφθασε πεζός σε κατάστημα γειτονικής περιοχής του δήμου Τεμπών, από όπου και ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές. Οι δράστες, άφησαν ελεύθερα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ανευρέθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε αγροτικό χωματόδρομο της περιοχής. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.