• 21 Οκτωβρίου, 2021

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Μητσοτάκης – Θα εγκαινιάσει το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

 Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο  Μητσοτάκης – Θα εγκαινιάσει το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αύριο (12/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πόλη προκειμένου να εγκαινιάσει το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 π.μ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο θα παρευρεθεί και ο επικεφαλής της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Οικονόμου, λέγοντας:

Μαντλίν – “Αυτός είναι ο δολοφόνος της” – Οι γερμανικές αρχές είναι πλέον 100% σίγουρες

«Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο».

Όπως μάλιστα συμπλήρωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα που μιλάμε απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας».