• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Στη ΛΑΡΚΟ για την πρωτομαγιά ο Δ. Κουτσούμπας (vid)

 Στη ΛΑΡΚΟ για την πρωτομαγιά ο Δ. Κουτσούμπας (vid)

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και απεύθυνε χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του εργοστασίου.

«Σήμερα για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, όχι απλά σαν συμπαραστάτες, για αλληλεγγύη, αλλά ως ενεργοί αγωνιστές στο πλευρό σας, όπως όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους του αγώνα, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις, μέσα στη βουλή ως Κόμμα, στην ευρωβουλή, στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, μόνο έτσι η εργατική τάξη μπορεί να κατακτήσει το δίκιο της, μόνο έτσι ο δικός σας αγώνας, της ΛΑΡΚΟ μπορεί να δικαιωθεί» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ειδικές συνθήκες όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, αλλά και γιατί η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, η στρατηγική για την ενίσχυση μόνο του μεγάλου κεφαλαίου, των διεθνικών μονοπωλίων, έχει οδηγήσει σε πραγματική υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει αυτή η χώρα, η πατρίδα μας. Μια απ’ αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες είναι και τούτο το εργοστάσιο, είναι τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ σε όλη την Ελλάδα, είναι η εργατική δύναμη που εσείς παράγετε για να φτιάξετε αυτόν τον πλούτο, τον οποίο τον λυμαίνονται λίγοι. Πότε κάποιοι καπιταλιστές, όπως παλιότερα ο Μποδοσάκης, σήμερα διάφορα κρατικά μονοπώλια και άλλοι που προσπαθούν να ξεπουλήσουν αυτό το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, αυτό το χρυσωρυχείο, που είναι η ΛΑΡΚΟ για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην Εργατική Πρωτομαγιά τόνισε ότι «σήμερα είναι απεργία, δεν είναι αργία, δεν είναι για να πιάνουμε τον Μάη γενικά, αλλά είναι μέρα μνήμης, τιμής στους νεκρούς μας, κυρίως είναι μέρα προετοιμασίας για την επόμενη μέρα». Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, για να ανακληθεί αυτό το απαράδεκτο σχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ, για να γίνει μεγάλη ενίσχυση της επιχείρησης εδώ και τώρα, να μη γίνει καμία απόλυση, να μη μειωθούν και υπονομευθούν τα εργασιακά, μισθολογικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων που τα παίρνουν πίσω με βάση τις προτάσεις των εκκαθαριστών, να υπάρξουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτά είναι σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αυτά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δε θα το βάλουμε κάτω, θα είμαστε όρθιοι, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όλοι ενωμένοι θα παλέψουμε για να γίνει πραγματικά λαϊκή περιουσία η ΛΑΡΚΟ, για να ανατραπεί αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα και η εργατική τάξη να κερδίσει πραγματικά την εξουσία».