• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Στη Γαλλία για τελευταία φορά η Μέρκελ ως καγκελάριος, στις 3 Νοεμβρίου

 Στη Γαλλία για τελευταία φορά η Μέρκελ ως καγκελάριος, στις 3 Νοεμβρίου

Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει μια τελευταία αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στη Γαλλία την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Μπον (ανατολικά), ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο.

Το ταξίδι της καγκελαρίου θα “επικεντρωθεί στις προσωπικές ανταλλαγές για τρέχοντα θέματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής” δήλωσε η Μαρτίνα Φιτς, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

“Η πρόσκληση του προέδρου Μακρόν είναι μια ένδειξη των στενών σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία και αντανακλά τη ιδιαίτερα αξιόπιστη συνεργασία” μεταξύ των δύο ηγετών, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως η συνάντηση αυτή στην καρδιά της Βουργουνδίας “θα λάβει χώρα σε μια πόλη τα ιστορικά μνημεία και ο πολιτισμός του κρασιού της οποίας δείχνουν τον πλούτο της γαλλικής κληρονομιάς”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

“Στη διάρκεια αυτής της αποχαιρετιστήριας επίσκεψης, η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα τιμηθεί με τα διάσημα του Μεγάλου Σταυρού της Λεγεώνας της Τιμής” από τον αρχηγό του κράτους, συνεχίζει η προεδρία.