• 6 Αυγούστου, 2021

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. διακινητής μεταναστών μετά από σήμα των βρετανικών Αρχών

Μέχρι και εξαγωγή πλαστών εγγράφων για νομιμοποίηση αλλοδαπών, έκανε ένας 50χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη προχτές στην Κυψέλη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της κατοχής και χρήσης διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 50χρνος δραστηριοποιείτο «κατ’ επάγγελμα» με την διευκόλυνση και προώθηση αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, προσέγγιζε νεοεισερχόμενους στην Ελλάδα μετανάστες, τους οποίους απέκρυπτε έναντι αμοιβής σε διάφορα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως οργάνωνε μαζί με συνεργούς του, την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εφοδιάζοντάς τους με κλεμμένα ή πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών και διεκπεραίωνε τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο.

Επιπρόσθετα, φέρεται πως δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία εγγράφων με αποδέκτες διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνταν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω άτομο έστελνε ύποπτα ταχυδρομικά δέματα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.