Στη δημοσιότητα η κατάθεση Δασκαλάκη στην ανακρίτρια για το θάνατο των τριών παιδιών – Νέες δηλώσεις Πισπιρίγκου από τη φυλακή

 Στη δημοσιότητα η κατάθεση Δασκαλάκη στην ανακρίτρια για το θάνατο των τριών παιδιών – Νέες δηλώσεις Πισπιρίγκου από τη φυλακή

Τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στην κατάθεσή του στις Αρχές ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα. Ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στην ανακρίτρια, είπε πως δεν του είχαν κινηθεί ποτέ υποψίες ότι η σύζυγός του θα μπορούσε να βλάψει το παιδί.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, ο Μάνος Δασκαλάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί απιστίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έφυγα από το σπίτι γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άνδρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια» φέρεται να είπε, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Παράλληλα, σε ερώτηση αν ζήτησε διαζύγιο είπε «όχι απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε πως μόλις έφτασε στο σπίτι, αντίκρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο βρέφος. Όπως μάλιστα φέρεται να είπε, άκουσε την Τζωρτζίνα να φωνάζει «μην μου πάρεις την αδελφούλα μου» και τη Ρούλα να λέει «δεν θα σε αφήσω κι εσένα να μου φύγεις».

«Καθώς έσπευσα να βοηθήσω τη Ρούλα έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε και το ασθενοφόρο. Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας, συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να προσπαθούν να επαναφέρουν το μωρό και μετά από 2 με 3 λεπτά ξεκινήσαμε για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.

Για το πρώτο μεγάλο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης, κατά τις πληροφορίες του Star, είπε: «όταν έφτασα στο νοσοκομείο βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο με εντατικολόγο τον κ. Ηλιάδη. Αφού το παιδί επανήλθε και μπόρεσαν οι γιατροί να διαγνώσουν την κατάστασή του, το επόμενο βήμα του κ. Ηλιάδη ήταν να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Παπαγιάννη του Ωνασείου ώστε να τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα απινιδωτής».

«Για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Εργαζόμουν ως οδηγός σε εταιρείας εξειδικευμένων ταχυμεταφορών. Παρ’ όλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς, φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειά μας, ή σε φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί (…) Καθ’ όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με την κατηγορουμένη, όπως και μετά, κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της».

«Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις κι έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα έλεγα για ποιον λόγο έχει απορροφηθεί τόσο πολύ που είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τον θάνατο του παιδιού μας», φέρεται να κατέθεσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τη φυλακή σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι πήγαινε σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες, ότι είχε βάλει μπράβους να κάνουν κακό στον σύζυγό της που την εγκατέλειψε, αλλά και για το ότι πιθανώς να βρήκε την κεταμίνη από το διαδίκτυο.

Η απάντησή της ήταν ότι δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά με την πραγματικότητα και τα θεωρεί αστεία, δεν ασχολείται με τον Μάνο Δασκαλάκη και ότι τη νοιάζει να αποδείξει την αθωότητά της.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ενοχλείται που μιλούν διάφοροι εις βάρος της χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία τους. Πλέον όμως τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές, οπότε αναμένεται ο αντίλογός της σε όσα της καταλογίζουν.

Παναγιώτης Δρίβας