Στεφανάδης για το γεύμα στην Ικαρία μετά την θύελλα αντιδράσεων: Τηρήθηκαν τα μέτρα

 Στεφανάδης για το γεύμα στην Ικαρία μετά την θύελλα αντιδράσεων: Τηρήθηκαν τα μέτρα

Εξηγήσεις για όσα εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία έδωσε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Στεφανάδης, απαντώντας στις καταγγελίες για συνωστισμό στην οικία του παρουσία του πρωθυπουργού, υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ένα «πρόχειρο και σύντομο γεύματα» κατά το οποίο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

Η πλήρης δήλωση που εξέδωσε ο κ. Στεφανάδης έχει ως εξής:


«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετα το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνοδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας.»

Σεραφείμ Κοτρώτσος