• 27 Νοεμβρίου, 2020

Στατιστικό που σοκάρει: Κάθε 30 δευτερόλεπτα μολύνεται ένας Παριζιάνος

 Στατιστικό που σοκάρει: Κάθε 30 δευτερόλεπτα μολύνεται ένας Παριζιάνος

Ένας Παριζιάνος μολύνεται με κοροναϊό κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας κάτοικος της πόλης του Φωτός εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Ο κρυφός εχθρός ante portas- Τα Lockdown απειλούν την Ευρώπη- Οι αρνητές, η ακροδεξιά αλλά και η πτωχοποίηση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βεράν έκανε τα σχόλια αυτά στον ραδιοσταθμό RTL Radio απαντώντας σε αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown στη Γαλλία.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας δήλωσε πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στη γαλλική πρωτεύουσα. «Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», ανέφερε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, και πιθανόν στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, που θα ξεκινά στις 9 το βράδυ, θα είναι ένα μέτρο επιπροσθέτως του νέου εθνικού lockdown που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Ατάλ.

«Θα θέσουμε εκ νέου σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση στο Παρίσι, και πιθανόν στο Ιλ-ντε-Φρανς. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αργότερα σήμερα και θα εκδοθεί διάταγμα», δήλωσε ο Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.