Σταθμός Λαρίσης: Η στιγμή της έκρηξης στο κρεοπωλείο – Από διαρροή φιάλης προπανίου (vid)

 Σταθμός Λαρίσης: Η στιγμή της έκρηξης στο κρεοπωλείο – Από διαρροή φιάλης προπανίου (vid)

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας σε κρεοπωλείο -μίνι μάρκετ.

Το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αλκιβιάδου, στο σταθμό Λαρίσης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου. 

Από τη μεγάλη έκρηξη στο μίνι μάρκετ – κρεοπωλείο τραυματίστηκε ένας υπάλληλος, ο οποίος φέρει εγκαύματα. Εργαζόμενος στο μίνι μάρκετ όπου έγινε η έκρηξη ανέφερε ότι «η έκρηξη συνέβη στο υπόγειο όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου, βγήκαμε έξω αναστατωμένοι και είδαμε έναν άνθρωπο μέσα στα αίματα. Εγώ χτύπησα στα πόδια και κάηκαν λίγο τα μαλλιά μου».

Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει τον πιο σοβαρά τραυματία. Άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Από την έκρηξη που σημειώθηκε  πιθανόν από διαρροή σε φιάλη προπανίου, η επιχείρηση διαλύθηκε ενώ ήταν τόσο ισχυρή που εκσφενδονίστηκε στον δρόμο ακόμα και ένα μεγάλο ψυγείο του κρεοπωλείου και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από διερχόμενους.

Μανώλης Δράκος