• 16 Ιουνίου, 2021

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την προκλητική φιέστα (vid)

 Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την προκλητική φιέστα (vid)

Στα κατεχόμενα έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής(15/11) ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ  Ερντογάν ανήμερα της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

O Τούρκος Πρόεδρος θα παρευρεθεί θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο, τα οποία θα κορυφωθούν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους όπως επίσης και τη «σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος» οι οποίες «θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Τίτλοι τέλους για τον γάμο του Σπύρου Παπαδόπουλου με τη Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Η εικόνα στην περιοχή της Αμμοχώστου έχει αλλάξει δραματικά . Έχουν φυτευθεί εκατοντάδες λουλούδια στην είσοδο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, οι σημαίες κυματίζουν, στην είσοδο υπάρχει επιγραφή και στα Ελληνικά, όλοι περνούν από έλεγχο για να εισέλθουν σε αυτή, με πολύ έντονη την παρουσία του στρατού και της αστυνομίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κύπρο Μανιάνα Καλογεράκη.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε από το πρωί στη Λευκωσία και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρόν το πρωΐ στους εορτασμούς των 37 ετών της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Στο διάγγελμά του για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στην λύση των δύο κρατών και αναφέρθηκε στη σχέση με την Τουρκία. «Βιώσιμη είναι η λύση δύο κρατών και μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της κυρίαρχης ισότητας, το καλύτερο πράγμα είναι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν δύο λαοί, που ζουν κάτω από μία στέγη δύο ξεχωριστών κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι «αν εγκαταλείψουμε το κράτος μας και δεν συνεχίσουμε τη αδελφική σχέση και τη σχέση εγγύησης με την μητέρα Τουρκία, μπορεί να έχουμε δυσκολίες για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας».