• 26 Ιουλίου, 2021

Στα “κάγκελα” με τον Χαρδαλιά οι καταστηματάρχες – «Νομοθετεί από το γραφείο χωρίς να μας ακούει»

 Στα “κάγκελα” με τον Χαρδαλιά οι καταστηματάρχες – «Νομοθετεί από το γραφείο χωρίς να μας ακούει»

Κάλεσμα στον Νίκο Χαρδαλιά να σεβαστεί τις θυσίες τους και να σταματήσει να στοχοποιεί τον κλάδο απευθύνει η πρωτοβουλία #estiasigreece που εκπροσωπεί 77.000 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η πρωτοβουλία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για ακόμα μία φορά στις ανακοινώσεις της Τρίτης στοχοποιήσε τις 82.400 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και τους τουλάχιστον 400.000 εργαζομένους σε αυτές ότι φταίνε για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

«Η εμμονική στοχοποίηση του χώρου αποδεικνύεται περίτρανα από το ΦΕΚ 2979/07.07.2021 στο οποίο ορίζεται την εκ των υστέρων επιβολή κυρώσεων από social media και φωτογραφίες μόνο στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Στις υπόλοιπες 38 επαγγελματικές κατηγορίες (όπως δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, αεροπλάνα, πλοία, εμπορικά καταστήματα) δεν μεταδίδεται ο Covid-19;» αναρωτιέται με νόημα η πρωτοβουλία #estiasigreece.

«Κύριε Χαρδαλιά, μην χρησιμοποιείτε τις 82.400 επιχειρήσεις και τους 400.000 εργαζόμενους ως άλλοθι στο να καλύψετε τυχόν λανθασμένους χειρισμούς στην διαχείριση της πανδημίας. Νομοθετείτε από τα γραφεία σας, χωρίς να έχετε καμία επαφή με τον επαγγελματικό μας χώρο και χωρίς, όχι να μας ρωτάτε, αλλά ούτε και να μας ακούτε.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε το παντελώς παράνομο και αντίθετο σε κάθε έννοια ισονομίας και ισότητας ΦΕΚ 2979/β’/07.07.2021 Σας προσκαλούμε σε συνάντηση για την θέσπιση βιώσιμων και εφαρμόσιμων υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία» τονίζει η πρωτοβουλία #estiasigreece.