• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Στα δικαστήρια Αντωνοπούλου – Βρούτση μετά τη συκοφαντία για χρηματισμό

 Στα δικαστήρια Αντωνοπούλου – Βρούτση μετά τη συκοφαντία για χρηματισμό

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε κατά του Γιάννη Βρούτση η αν. υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Αντωνοπούλου: την είδηση αυτή έχει σήμερα -και πρωτοσέλιδα- η «Εφημερίδα των Συντακτών» και αξίζει να την δούμε στις λεπτομέρειές της.

Στις 23 Απριλίου, μας θυμίζει στο ρεπορτάζ της η Χριστίνα Κοψίνη, ο υπουργός Εργασίας «αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη καταγγελία της πρώην γ.γ. Δήμητρας Χαλικιά, η οποία, κατά τον κ. Βρούτση, φέρεται να είπε πως η κ. Ρ. Αντωνοπούλου ‘χρηματοδοτήθηκε από ΚΕΚ’». Με άλλα λόγια ενώ ήταν υπό πίεση για τα προγράμματα τηλε-κατάρτισης, ο Γ. Βρούτσης πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής και το σχετικό έγγραφο.

Τι ανέφερε όμως το εν λόγω έγγραφο; Ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, «ένα έγγραφο αγνώστου συντάκτη, χωρίς ημερομηνία, ανυπόγραφο και χωρίς ταυτότητα και παραλήπτη, που θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε συντάξει ο ίδιος», ένα non paper δηλαδή. Ένα έγγραφο στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο οιοσδήποτε δημοσιογράφος, σημειώνει η συντάκτις.

Κατόπιν τούτων, η Ρ. Αντωνοπούλου κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά του υπουργού Εργασίας για «παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και του έργου της». Και μπορεί πλέον το λόγο να έχει η δικαιοσύνη, θα είχε όμως ενδιαφέρον τι απαντά ο Γ. Βρούτσης. Επί της ουσίας…

Ν. Παπ.