Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι ληστές των Smart στα νότια προάστια

 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι ληστές των Smart στα νότια προάστια

Ένας αστυνομικός έλεγχος της περιπολίας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγο πριν τις 05:00 της Τρίτης στην περιοχή του Αλίμου,οδήγησε στην σύλληψη δύο κακοποιών που πραγματοποιούσαν κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ. αυτοκίνητα μάρκας Smart.

Οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν ένα όχημα –μάρκας Smart κι αυτό- και αποφάσισαν να ελέγξουν τους δύο επιβάτες. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στο πορτμπαγκάζ του οχήματος είχαν τιμόνια, όργανα, λεβιέδες ταχυτήτων κ.ά. εξαρτήματα από συνολικά έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι δύο επιβάτες αρχικά υποστήριξαν ότι τα βρήκαν σε ένα οικόπεδο, ωστόσο, στη συνέχεια ομολόγησαν τις πράξεις τους. Αμφότεροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπως επίσης και τα κλοπιμαία.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες ανατροπές στις κάλπες για τους συνέδρους – Ποιος έχει τον “έλεγχο” του 3ου Συνεδρίου

Το συγκεκριμένο δίδυμο (σ.σ. Έλληνες 24 και 26 ετών αντίστοιχα) τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου πραγματοποιούσε κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα μάρκας Smart που ήταν σταθμευμένα σε περιοχές των νοτίων προαστίων (σ.σ. Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη) της Αττικής. Οι δράστες «χτυπούσαν» συνήθως βραδινές ώρες και ξημερώματα, ενώ είχαν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη οχημάτων και στην αφαίρεση από το εσωτερικό τους οργάνων και εξαρτημάτων.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 22 περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων από Smart . Στο πλαίσιο ερευνών στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Μανώλης Δράκος