• 23 Ιουνίου, 2021

Sputnik: Με το ρωσικό σκεύασμα εμβολιάστηκε ο Άσαντ

 Sputnik: Με το ρωσικό σκεύασμα εμβολιάστηκε ο Άσαντ

Tην πρώτη αποστολή του ρωσικού εμβολίου κατά του κοροναϊού, του Sputnik V, έλαβε η Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον σύρο πρεσβευτή στη Ρωσία.

Ο πρεσβευτής Ριάντ Χαντάντ δεν διευκρίνισε τον όγκο της αποστολής, αλλά είπε ότι το εμβόλιο ξεκίνησε να χορηγείται τώρα στους πολίτες αφού πρώτα εμβολιάστηκαν οι γιατροί και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία ηγέτες, ενώ από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν και ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Πότε θα έρθει το Sputnik στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Έλληνα ΥΠΕΞ για το πότε θα έρθει το Sputnik και στην Ελλάδα, επεσήμανε πως «όσον αφορά το ζήτημα του εμβολίου, αυτό ξέρετε, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., ότι εξαρτάται στην πραγματικότητα από μια απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Και κατά συνέπεια, η χώρα μου θα ακολουθήσει αμέσως αυτή την απόφαση. Είναι προφανές ότι η χώρα μου έχει κάθε κίνητρο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα εμβολίων. Δεν έχουμε κανένα λόγο ή κανένα κίνητρο να μη χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τον COVID. Όμως, ακριβώς επειδή δεν εξαρτάται από την Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορώ και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς αυτό», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.