• 28 Οκτωβρίου, 2021

Σπιθαμή προς σπιθαμή η έρευνα στα χωριά του Ζαγορίου για το αγνοούμενο αεροσκάφος

 Σπιθαμή προς σπιθαμή η έρευνα στα χωριά του Ζαγορίου για το αγνοούμενο αεροσκάφος

Σπιθαμή προς σπιθαμή συνεχίζεται η έρευνα στα χωριά του Ζαγορίου προκειμένου να εντοπιστεί το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Epiruspost, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Ερυθρός Σταυρός κι άλλοι εθελοντές χτενίζουν την περιοχή ελέγχοντας μία προς μία τις πληροφορίες που φτάνουν κι από κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις δωδεκάμισι το μεσημέρι έγινε η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του αεροσκάφους που αγνοείται με τον Πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Το αεροσκάφος, που ανήκει σε εταιρία εκπαιδευτικών πτήσεων είχε ξεκινήσει από την Κοζάνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε δοθεί θα πετούσε πάνω από τα Γιάννινα χωρίς να περιλαμβάνεται προσγείωση στο πρόγραμμα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Στην τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost ο πιλότος έδωσε το στίγμα στο οποίο βρίσκεται, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα. Λίγη ώρα αργότερα ο Πύργος Ελέγχου τον κάλεσε. Δεν έλαβε καμία απάντηση. Στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις υπήρχε σιγή ασυρμάτου.

Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη κινητοποίηση με αφετηρία τους Μηλιωτάδες όπου θεωρητικά ήταν το τελευταίο στίγμα και εξελίσσεται πλέον στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.

Πηγή: Epiruspost