• 31 Ιουλίου, 2021

Σπίρτζης για Μπαλάσκα: Μάταια περιμένουμε τις τοποθετήσεις της ΝΔ και του ΥΠΡΟΠΟ

 Σπίρτζης για Μπαλάσκα: Μάταια περιμένουμε τις τοποθετήσεις της ΝΔ και του ΥΠΡΟΠΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από την πρώτη στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση «για την αθλιότητα του συνδικαλιστή του» Σταύρου Μπαλασκα, με τον πρωθυπουργό αλλά και τη ΝΔ να σιωπούν. Από την πλευρά του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης επανήλθε, τονίζοντας ότι «περιμένουμε, μάλλον μάταια, δημόσια τις τοποθετήσεις και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και κυρίως της ΝΔ, που φιλοξενεί τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους με αυτές τις αντιλήψεις».

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει ότι η «πρωινή τηλεοπτική παρουσία του κ. Μπαλάσκα, που έδωσε οδηγίες για το πώς να ομολογήσει κανείς μετά από γυναικοκτονία, για να «πέσει στα μαλακά», αποκάλυψε το πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται το έγκλημα, την ενδοοικογενειακή βία αλλά και το δρόμο παράκαμψης ευθυνών.

Είναι οι ίδιοι, που διαλαλούσαν τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι τους λύθηκαν τα χέρια.

Είναι οι ίδιοι, που διαλαλούσαν ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο ένα εκατομμύριο να διαφύγει κάποιος Χρυσαυγίτης.

Είναι οι ίδιοι, που αντί να παλεύουν για τους αστυνομικούς, ως πολίτες, ως εργαζόμενους, ως υπερασπιστές της δημοκρατίας, αναλαμβάνουν επικοινωνιακές κυβερνητικές εργολαβίες.

Ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών καταδικάζει και τα λεγόμενα και όσα απορρέουν από τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα και δίνουν καθημερινά τη μάχη του καθήκοντός τους.

Η αντίθεση μεταξύ των αστυνομικών, που εξιχνίασαν την δολοφονία και των “αστυνομικών” σαν τον κ. Μπαλάσκα, είναι τόσο μεγάλη όσο και η διαφορά των αντιλήψεων μεταξύ της ασφάλειας του πολίτη, της κοινωνικής ειρήνης και του δόγματος “Νόμος και Τάξη”», σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: