• 17 Ιανουαρίου, 2021

Spiegel για συνάντηση Μητσοτάκη με Μάας: Η Ελλάδα δεν πιέζει για άμεσες κυρώσεις

 Spiegel για συνάντηση Μητσοτάκη με Μάας: Η Ελλάδα δεν πιέζει για άμεσες κυρώσεις

Το γερμανικό Spiegel γράφει σε άρθρο του για την προσπάθεια του Γερμανού ΥΠΕΞ Χ.Μάας σε Ελλλάδα και Τουρκία, με στόχο την “αποκλιμάκωση” της έντασης:

“Σε τελική ανάλυση, σε μια συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών έλαβε το μήνυμα ότι η Αθήνα δεν πιέζει να επιβληθούν αμέσως κυρώσεις “! Δεν σημαίνει ότι αυτό που γράφει το Spiegel είναι σωστό, αλλά δεν μπορεί προφανώς να μείνει αναπάντητο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δημοσίευμα είναι καταφανώς εχθρικό για την Ελλάδα αφού ούτε λίγο ,ούτε πολύ μας ρίχνουν την ευθύνη. Γράφει “πώς μπορεί να αποκλιμακωθεί μια κρίση όταν κάποιος μιλά όπως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών; Με κάθε πρόταση του Έλληνα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών φαίνεται πιο δυσαρεστημένος”.

Τι παράλογο έχει πει μέχρι σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ; Τι ακριβώς θέλουν οι Γερμανοί; Να παραδοθούμε; Δεν πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις των “δανεικών” μας;

Οι Γερμανοί όμως ,είναι Γερμανοί και οι σχέσεις τους με την Τουρκία γνωστές. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί η ελληνική κυβέρνηση δέχεται τη διαμεσολάβηση της , όταν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μας πάει σε “διαπραγμάτευση” σαν “πρόβατο επί σφαγή”.