• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σούπερ μάρκετ: Aπαγόρευση πώλησης προϊόντων εκτός τροφίμων

 Σούπερ μάρκετ: Aπαγόρευση πώλησης προϊόντων εκτός τροφίμων

Ένα πρόβλημα που προέκυψε από την λειτουργία των σούπερ μάρκετ σε σχέση με τα καταστήματα που έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης λόγω κοροναϊού καλείται να λύσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ΕΣΕΕ αλλά και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων με επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα, πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown».

Σούπερ Μάρκετ: Απαγορεύτηκε με υπουργική απόφαση η πώληση διαρκών αγαθών – Παράθυρο για τα βιβλιοπωλεία

Επίσημη σύσταση: Μην μπαίνετε στο δίκτυο 9 π.μ. με 6 μ.μ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης το είχε αφήσει να εννοηθεί, αλλά πλέον, θεωρείται ως τετελεσμένο γεγονός και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση ότι τα σούπερ μάρκετ θα απαγορευτεί να πουλάνε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιγνίδια, βιβλία, κλπ, για όσο διαρκεί η καραντίνα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχερηματικότητας «η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και “ανταγωνιστής” του λιανικού εμπορίου».