• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σουηδία: Οι αρχές συστήνουν μάσκα στους… υγειονομικούς και στις συγκοινωνίες τις ώρες αιχμής

 Σουηδία: Οι αρχές συστήνουν μάσκα στους… υγειονομικούς και στις συγκοινωνίες τις ώρες αιχμής

Η Σουηδία γνωστοποίησε ότι κατέγραψε 8.846 νέα κρούσματα κοροναϊού και 243 θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Ωστόσο, η σουηδική αρχή υγείας επισημαίνει πως τα στατιστικά στοιχεία την περίοδο των Χριστουγέννων στρεβλώνονται από το γεγονός ότι διενεργούνται λιγότερα τεστ και υπάρχουν καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των θανάτων.

Μόλις χθες η εθνική αρχή υγείας συνέστησε την ευρύτερη χρήση της μάσκας από τους υγειονομικούς, ενώ σήμερα πρότεινε το ίδιο και για τους επιβάτες στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις ώρες αιχμής!

Απειλούνται με lockdown Περιστέρι, Κερατσίνι, Αχαρνές, Ζεφύρι και Ίλιον

«Γνωρίζουμε ότι τα δημόσια μέσα μεταφοράς σημαίνουν καταστάσεις όπου η συμφόρηση είναι δύσκολο να αποφευχθεί… τότε η προστασία του στόματος μπορεί να είναι χρήσιμη» επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, Άντερς Τέγκνελ, σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η εν λόγω σύσταση θα έχει ισχύ από τις 7 Ιανουαρίου.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας από τις υγειονομικές αρχές της χώρας και τον Τέγκνελ, τον βασικό αρχιτέκτονα της στρατηγικής κατά του λοκντάουν της Σουηδίας, σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πολιτική των ειδικών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Τέγκνελ επικαλείτο ανεπαρκείς αποδείξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών…