• 29 Ιανουαρίου, 2022

Σουηδία: “Φύτεψαν” στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 Σουηδία: “Φύτεψαν” στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλες τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων.

Η πρόβλεψη του Γκέιτς για το πότε θα τελειώσει η πανδημία

Την λύση έδωσε η εταιρία «Epicenter» η οποία κατασκεύασε ένα μικροτσίπ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η εταιρεία «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone. Οι επικεφαλής της εταιρείας επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του, ακόμη και ως ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.


Με μία σύριγγα γίνεται η έγχυση του μικροτσίπ στο χέρι. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και αν κάποιος που το τοποθέτησε στο χέρι θέλει να το αφαιρέσει αυτό γίνεται εύκολα.

Το τσιπ δίνει στους υπαλλήλους πρόσβαση σε κλειδωμένα δωμάτια και τη δυνατότητα να πληρώνουν για φαγητό και ποτό στο διάλειμμα δωμάτιο.

«Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής startup.