• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοβαρές καταγγελίες στον ΠΙΣ: Αντιεμβολιαστές έναντι χρηματισμού πιέζουν γιατρούς για εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 Σοβαρές καταγγελίες στον ΠΙΣ: Αντιεμβολιαστές έναντι χρηματισμού πιέζουν γιατρούς για εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δεκάδες καταγγελίες καταφτάνουν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) από γιατρούς που δέχονται πιέσεις από αντιεμβολιαστές να εκδώσουν εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού και θετικά rapid test. Την αποκάλυψη κάνει στο iatropedia.gr, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Άννα Μαστοράκου.

Μια επικίνδυνη τάση για την εξέλιξη της πανδημίας και την ασφάλεια των πολιτών διαμορφώνεται στην κοινωνία, όσο “σφίγγει” ο κλοιός των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, με τα υποχρεωτικά rapid test στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ωστόσο, ιδιώτες αλλά και επιχειρηματίες πιέζουν ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων να δηλώσουν ψευδώς “θετικά” αποτελέσματα στα rapid test, τα οποία στη συνέχεια δύνανται να εξασφαλίσουν εξάμηνο πιστοποιητικό νόσησης και απαλλαγή από την υποχρέωση της διενέργειας rapid test με δαπάνη των πολιτών, όπως ορίζει ο νέος νόμος.

Παρόμοιες πιέσεις δέχονται και οι γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι επιτήδειοι τους προτείνουν “εικονικούς εμβολιασμούς” έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, υποστηρίζει ότι το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις:

“Οι πληροφορίες έρχονται από όλη την Ελλάδα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, από πολλές περιοχές. Υπάρχει μεγάλη πίεση της κοινωνίας -και κάποιων αντιεμβολιαστών κυρίως- απέναντι στους γιατρούς, να τους χορηγήσουν έναντι κάποιου αντιτίμου ένα θετικό rapid test για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης. Ή πολλές φορές πιέζουν και τους συναδέλφους στα εμβολιαστικά κέντρα να δηλώσουν εικονικό εμβολιασμό. Είναι μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας, δεν είναι μικρή, γιατί οι πληροφορίες μου έρχονται από πάρα πολλές περιοχές και πολλές πλευρές, κυρίως ως καταγγελία των γιατρών”, αποκαλύπτει η κα. Άννα Μαστοράκου.