Σοβαρές καταγγελίες από εστιάτορες: Η συνάντηση του πρωθυπουργού δεν έγινε με θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου – Καταθέτουν τα κλειδιά

 Σοβαρές καταγγελίες από εστιάτορες: Η συνάντηση του πρωθυπουργού δεν έγινε με θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου – Καταθέτουν τα κλειδιά

Οι επαγγελματίες της εστίασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καταγγέλλουν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιλεγμένους εστιάτορες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όπως τονίζουν, παρακάμφθηκε η θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου της εστίασης, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των επαγγελματιών για συνάντηση μαζί του. Καταγγέλλουν την καθαρά «επικοινωνιακή» διαχείριση του προβλήματος που είναι αποτέλεσμα της ελλιπής στήριξης του κλάδου.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση των επιλεγμένων εστιατόρων, «δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου».

Kαθηγήτρια αγγλικών που δίδασκε σε τρία δημοτικά της Αθήνας νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Οι επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου «Τα κλειδιά της εστίασης» όπου θα καταθέσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με επιλεγμένους (από ποιόν άραγε) εστιάτορες, παρακάμπτοντας την θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση, στόχο είχε και έχει την «επικοινωνιακή» διαχείριση ενός προβλήματος που έχει προκληθεί από την έλλειψη αποτελεσματικής στήριξης του Κλάδου μέσα στην πανδημία.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Κλάδος επιδιώκει την ανάδειξη του προβλήματος βιωσιμότητας που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου, ενδεχομένως ικανοποιούν τους παρευρεθέντες στη συνάντηση.

Ο κ. Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από την θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων

Η απάντηση του Κλάδου θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

Μανώλης Δράκος