• 16 Οκτωβρίου, 2021

Σολτς: Η επιτυχία του SPD μπορεί να γίνει πρότυπο για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία

 Σολτς: Η επιτυχία του SPD μπορεί να γίνει πρότυπο για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία

Πρότυπο για τα άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα μπορεί να αποτελέσει η επιτυχία του SPD κατά τον Όλαφ Σολτς, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος ότι ο συνασπισμός με Πράσινους και Φιλελεύθερους μπορεί να πετύχει.

«Η επιτυχία μας θα εμπνεύσει άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη και ίσως και πέραν αυτής. Εάν καταφέρουμε να ενισχύσουμε τη συνοχή της κοινωνίας στη Γερμανία και να διαχειριστούμε τον επερχόμενο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, θα το δοκιμάσουν και άλλοι. Το SPD πέρασε από μια μακρά διαδικασία επαναπροσανατολισμού και απάντησε στο θεμελιώδες ερώτημα “τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική πολιτική σε μια πλούσια καπιταλιστική χώρα όπως η Γερμανία στο κέντρο της Ευρώπης”», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.

«Η Γερμανία πρέπει να τολμήσει ένα νέο ξεκίνημα, να θέσει τις τεχνολογικές και βιομηχανικές βάσεις για το μέλλον. Τα επιτυχημένα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν πιστεύουν (αυτό που λέγεται) ότι η ζωή ήταν καλύτερη πριν. Το SPD ήταν πάντα ένα κόμμα που ακολουθούσε την τεχνολογική πρόοδο. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο αλληλοσεβασμός πρέπει να διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Πώς μπορεί να αποτραπεί το κοινωνικό χάσμα; Πώς μπορεί να αναγνωρίζεται κάθε επαγγελματική απόδοση και πώς μπορεί κάθε επίτευγμα ζωής να βρίσκει την ίδια αναγνώριση στην κοινωνία; Το καθήκον μας στις πλούσιες χώρες είναι να βρούμε μια απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις», πρόσθεσε.