• 24 Οκτωβρίου, 2020

Σοκ στις Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν δεμένοι και κλειδωμένοι σε παράνομο γηροκομείο

 Σοκ στις Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν δεμένοι και κλειδωμένοι σε παράνομο γηροκομείο

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους αυτό που -τυχαία- αποκαλύφθηκε σήμερα στον Λιθότοπο του Δήμου Ηράκλειας στις Σέρρες, όπου εντοπίστηκε από τις Αρχές παράνομο γηροκομείο στο οποίο ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες 11 ηλικιωμένοι.

Τρόμος στο Παρίσι: Ένοπλος μαχαίρωσε καθηγητή φωνάζοντας “αλαχού άκμπαρ” – Έδειξε στο μάθημα σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο Charlie Hebdo

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα serraikanea.gr η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε όταν μία από τις τροφίμους εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη.

Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και αμέσως άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της τραγικής αυτής ιστορίας.

Η αστυνομία ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας, που έστειλε την κοινωνική λειτουργό και με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα, η οποία και έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε το κλείσιμο του παράνομου χώρου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ενώ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση.

Στο κτίριο εντοπίσθηκε ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι τους φροντίζει και ισχυρίσθηκε ότι είναι μια προσπάθεια που θα αδειοδοτηθεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηράκλειας, Γιώργος Κουτσάκης, είπε: «Πρόκειται για  ένα οίκημα το οποίο προοριζόταν για ξενώνες αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φιλοξενούμενοι 11 υπερήλικες, με προβλήματα κινητικά, νοητικά, κατάκοιτοι, δεν μπορούν να σηκωθούν και να αυτοεξυπηρετηθούν. Εμείς στο δήμο δεν έχουμε ούτε μία αίτηση για αδειοδότηση γηροκομείου. Σαφώς υπάρχει ένα θέμα, υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι συμβαίνει».