• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Στην Θεσσαλονίκη 1.955 ενεργά κρούσματα, στην Λάρισα 344 και στην Ροδόπη 217 – Μπαίνουν σε lockdown

 Στην Θεσσαλονίκη 1.955 ενεργά κρούσματα, στην Λάρισα 344 και στην Ροδόπη 217 – Μπαίνουν σε lockdown

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη που οδήγησαν σε lockdown τις τρεις περιοχές.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη, στην Λάρισα 344 ενεργά κρούσματα  με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

“Έφυγε” ο Πέτρος Κουναλάκης

Από τις 06:00 της Παρασκευής οι παραπάνω περιοχές τίθενται σε καθεστώς lockdown. Υπενθυμίζεται ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Σέρρες.

Ενώ στο επίπεδο 3, πορτοκαλί βρίσκονται: Νομός Πέλλας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, καθώς και η Περιφέρεια Βοιωτίας.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και η ιχνηλάτιση δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση με την διασκέδαση και τις συναθροίσεις» είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που συνέβαλλε στο να παρθούν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα.