• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΟΚ από τον ΠΟΥ: Χρειάζεται 31 δισ. δολ. για τον κοροναϊό – Έχει στο “ταμείο” μόνο τα 3,5

 ΣΟΚ από τον ΠΟΥ: Χρειάζεται 31 δισ. δολ. για τον κοροναϊό – Έχει στο “ταμείο” μόνο τα 3,5

Ανησυχητικά τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε ο ΠΟΥ, για τα ποσά που χρειάζεται ώστε να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει τεστ, θεραπείες και εμβόλια για τον κοροναϊό.

Η συμμαχία υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο την αντιμετώπιση του κοροναϊού χρειάζεται 31,3 δισεκ. δολάρια τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε, έως σήμερα έχουν προσφερθεί 3,4 δισεκ. δολάρια, αφήνοντας ένα χρηματοδοτικό κενό 27,9 δισεκ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 13,7 δισεκ. δολάρια «είναι επειγόντως απαραίτητα».

Η πρωτοβουλία του ΠΟΥ έχει στόχο να αυξήσει τη διανομή 500 εκατ. τεστ και 245 εκατ. θεραπευτικών αγωγών σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως τα μέσα του 2021, ανέφερε σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει τη διανομή 2 δισεκ. δόσεων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου 1 δισεκ. που θα αγοραστεί από χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έως τα τέλη του 2021.

Ο ΠΟΥ εργάζεται με μια μεγάλη συμμαχία οργανισμών ανάπτυξης, χρηματοδότησης και διανομής εμβολίων, στο πλαίσιο της εκστρατείας που ονομάζει ACT-Accelerator Hub, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο.