Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Έχει αλλάξει χρώμα η θάλασσα (εικόνα), (vid)

 Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Έχει αλλάξει χρώμα η θάλασσα (εικόνα), (vid)

Μετά το σαρωτικό χτύπημα της κακοκαιρίας, η Σκύρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού χτυπήθηκαν σπίτια και υποδομές του νησιού.

Η Σκύρος μετράει τις πληγές της, μετά την κακοκαιρία που χτύπησε το νησί το Σάββατο (09-07-2022). Οι ουρανοί άνοιξαν, με εκτάσεις να πλημμυρίζουν, τη θάλασσα να αλλάζει χρώμα και 4 γέφυρες να καταρρέουν. Τουρίστες που έκαναν διακοπές εγκλωβίστηκαν, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποια ζωή.

Ο δήμαρχος Σκύρου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών. Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

Όθων Παπαδάκης