Σκυλακάκης και Οικονόμου διαψεύδουν Άδωνη για επέκταση του επιδόματος καυσίμων

 Σκυλακάκης και Οικονόμου διαψεύδουν Άδωνη για επέκταση του επιδόματος καυσίμων

Τέλος στα σενάρια για επέκταση του επιδόματος καυσίμων μέσα στο καλοκαίρι, έβαλε ο Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που έχουν πάρει φωτιά οι αντλίες και η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει πλέον τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» έτσι τον Άδωνι Γεωργιάδη, που την Παρασκευή σε συνέντευξή του στον Real Fm είχε αφήσει ανοικτό παράθυρο το μέτρο να συνεχίσει να ισχύει και μετά τον Ιούνιο.

Μία ώρα, μάλιστα, πριν την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και την συγκεκριμένη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης διέψευδε ηχηρά την “πρόβλεψη” του Άδωνη Γεωργιάδη, την οποία είχε κάνει πάλι στον Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Σκυλακάκης συνέδεσε οποιαδήποτε νέα παρέμβαση με τα έσοδα του τουρισμού και επέμεινε πως προσώρας έχει εξαντληθεί ο δημοσιονομικός χώρος.

Ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει το επίδομα για τα καύσιμα τους επόμενους μήνες ή να το διευρύνει και σε άλλες ομάδες, ο Γιάννης Οικονόμου ήταν απόλυτος:

«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές, στα πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού πάντοτε θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από τις αυξήσεις σε όλες τις πτυχές του οικονομικού τους βίου. Βασική προτεραιότητα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας το προηγούμενο διάστημα ήταν η αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, με το εθνικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το οποίο κουβεντιάσαμε και σήμερα. Σε πολύ μεγάλο βαθμό πετυχαίνουμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων αυτών. Η πρωτοβουλία αυτή έχει αγγίξει τα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών. Κάθε καινούργια δυνατότητα που δημιουργούμε και περιθώριο που υπάρχει, πάντοτε θα αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας».

Σεραφείμ Κοτρώτσος