• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σκρέκας για ρεύμα: “Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ακραίο σενάριο”

 Σκρέκας για ρεύμα: “Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ακραίο σενάριο”

Οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00) απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω του καύσωνα.

«Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες ώστε να υπάρξει πρόβλημα στην αυξημένη ζήτηση», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι ο καύσωνας και η αυξημένη ζήτηση για ρεύμα «ασκούν πιέσεις στο σύστημα».

«Είναι όλοι σε εγρήγορση, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού τις επόμενες ώρες και ημέρες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η ζήτηση για ρεύμα τις ώρες αιχμής είναι «ζήτηση ρεκόρ», και έκανε έκκληση στους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια.

«Έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε την ευστάθεια του συστήματος. Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια».

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η κάλυψη της ζήτησης γίνεται με εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όλη μέρα σήμερα θα εισάγουμε περί τις 1.500 μεγαβατώρες ανά ώρα, δηλαδή το σύνολο που μας δίνει η διασύνδεση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια» έχουν προβλεφθεί.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η οικονομία στην χρήση ενέργειας θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας αφού η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μας επηρεάζει.

«Πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα» για να φτάσουμε στη φάση όπου η χώρα θα περιορίσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.