• 28 Ιουλίου, 2021

“Σκόπευα να παραδοθώ σε λίγο καιρό” είπε ο Παππάς στους αστυνομικούς- Δεν πρόβαλε αντίσταση

 “Σκόπευα να παραδοθώ σε λίγο καιρό” είπε ο Παππάς στους αστυνομικούς- Δεν πρόβαλε αντίσταση

Ο νεοναζί υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου στου Ζωγράφου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είπε στους αστυνομικούς: “Σκόπευα να παραδοθώ σε λίγο καιρό…”.

«Δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και συνεργάστηκε κατά τη σύλληψή του. Όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι κρυβόταν στο σπίτι αυτό και δεν είχε άλλο καταφύγιο προηγουμένως», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας παράλληλα με νόημα ότι «τα λόγια του πως δήθεν σκόπευε να παραδοθεί δεν έχουν καμία ουσία, καθώς όλους αυτούς τους μήνες θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει, όπως είχε πράξει τον Σεπτέμβριο του 2013 που παραδόθηκε μετά από ένα 24ωρο αναζητήσεων».

Ο 59χρονος χρυσαυγίτης όπως περιγράφουν αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψής του το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου «έμοιαζε να περνά μία χαρά στο διαμέρισμα όπου τον έκρυβε η 52χρονη Ουκρανή, που το 2015 έκανε αίτηση να πολιτογραφηθεί ως Ελληνίδα υπήκοος. Ήταν ξυρισμένος, κουρεμένος και είχε εμφανώς πάρει κιλά». Στην συντονισμένη και καλά οργανωμένη έφοδο της Αντιτρομοκρατικής μαζί με τον Χρήστο Παππά όπως είναι φυσικό συνελήφθη και η 52χρονη, η οποία μάλιστα είχε κατέβει ως υποψήφια με τον συνδυασμό του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων το 2019.