• 19 Ιουνίου, 2021

Σκέρτσος: Μόνο το 0,3% όσων έχουν εμβολιαστεί νόσησαν ξανά

 Σκέρτσος: Μόνο το 0,3% όσων έχουν εμβολιαστεί νόσησαν ξανά

Στοιχεία για τον αριθμό όσων έχουν νοσήσει στην Ελλάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, στέλνοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. «Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. Τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου Covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατομμύρια πολίτες, συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει από Covid» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, συνολικά έχουν νοσήσει με κοροναϊό παρά τη δεύτερη δόση, μόλις 3.900 πολίτες.

«Οι γιατροί μας λένε ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνώσεων αφορούν μη εμβολιασμένους. Τι θέλουμε να πούμε με αυτά τα στοιχεία; Ότι το εμβόλιο λειτουργεί. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Μας γλιτώνει από μία τεράστια ταλαιπωρία με σημαντικό ψυχικό, κοινωνικό, οικογενειακό, οικονομικό κόστος.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το 75% των 60άρηδων και 65άρηδων, που θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαΐου, 80% ή και 90%. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και είναι πράξη ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα συλλογικής ευθύνης» κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος.