• 18 Απριλίου, 2021

Σκέρτσος : “Η παρέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Εκτός συζήτησης οι εκλογές”

 Σκέρτσος : “Η παρέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ έπρεπε να είχε γίνει  νωρίτερα. Εκτός συζήτησης οι εκλογές”

Για τα γεγονότα στο ΑΠΘ, την πανδημία, αλλά και τις εκλογές τοποθετήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Ξεκινώντας από τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, με εστία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επεσήμανε ότι «η κατάληψη έληξε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας» και μάλιστα, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, «η παρέμβαση θα έπρεπε να είχε γίνει και νωρίτερα».

Εξάλλου, «δυστυχώς τέτοιες εστίες καταλήψεων δημιουργούσαν εύφλεκτη ύλη για αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα πανεπιστήμια. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει τη στιγμή αυτή κοινωνική ειρήνη και αυτή τη δυνατότητα μπορεί να την επιβάλλει μόνο η αστυνομία. Και η κυβέρνηση και τα κόμματα όλης της αντιπολίτευσης πρέπει να απευθύνουν έκκληση για ηρεμία στην κοινωνία, τα πανεπιστήμια. Όποιοι επιλέγουν το δρόμο της βίας, της αμφισβήτησης, θα πρέπει να συμμορφώνονται με βάση τους κανόνες που θέτει το κράτος δικαίου», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ξαφνικό σενάριο, πρόωρες εκλογές: Για πρώτη φορά στο τραπέζι με συσκέψεις και εισηγήσεις – Σε αναζήτηση επικοινωνιακού συντονιστή το Μαξίμου

Στη συνέχεια της συνέντευξης επανέλαβε ότι «οι εκλογές είναι εκτός κάθε συζήτησης, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη στιγμή», επέμεινε, «είναι η όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη έξοδός μας από την κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού το οποίο πηγαίνει πολύ καλά, πηγαίνει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Υπάρχει μια αρκετά επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας συγκριτικά επίσης με τις υπόλοιπες χώρες».

Ερωτηθείς δε, για την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων, ο Α. Σκέρτσος σχολίασε: «Τα μέτρα λειτουργούν και αυτό πρέπει να το λέμε ξανά και ξανά, πρέπει να το ακούν και οι πολίτες και να παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν να τα εφαρμόζουν. Διότι τα μέτρα αυτήν τη στιγμή μας στερούν την ελευθερία μας αλλά σώζουν ζωές. Σώζουν ζωές, πρέπει να το θυμόμαστε συνεχώς αυτό πρέπει να το θυμούνται όσοι προτρέπουν τον κόσμο να συμμετέχει σε δραστηριότητες και γεγονότα, τα οποία λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης. Τα μέτρα εφαρμόζονται και λειτουργούν, έχουν αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επιθετικό».

Ενώ αντιλαμβανόμενος, όπως ανέφερε, ότι ο κόσμος αναρωτιέται γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εξήγησε: «έχει έρθει ένα τρίτο κύμα λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού και στη χώρα μας, το οποίο ήταν πολύ πιο επιθετικό σε άλλες  ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, ναι, ασκεί μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά δεν μας έχει φέρει ακόμη στα όριά μας. Συνεπώς όλοι πρέπει να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, με αυτοσυγκράτηση και να περάσουμε και αυτή τη δύσκολη περίοδο» κατέληξε.