• 29 Νοεμβρίου, 2021

Σκανδαλίδης: Μεταβατικά, πρόσκαιρα και ελάχιστης απόδοσης τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

 Σκανδαλίδης: Μεταβατικά, πρόσκαιρα και ελάχιστης απόδοσης τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας ως μεταβατικά, πρόσκαιρα και ελάχιστης απόδοσης τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των αυξήσεων τιμών, ο Α’ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τα μεγέθη του πληθωρισμού και της ακρίβειας κατά το δοκούν για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους. “Το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να σκεφτούν τις δυσκολίες που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Επέκρινε παράλληλα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως παρουσιάζουν μόνο το μέρος της αλήθειας που τους συμφέρει, όπως ο εισαγόμενος πληθωρισμός που πράγματι ανεβάζει την ακρίβεια. “Αποκρύψατε το μέρος της αλήθειας ότι η Ελλάδα, ήταν και πριν μια ακριβή χώρα”, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Όπως είπε στη συνέχεια, το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός παρότι, όπως τόνισε, “είναι ασπιρίνες για τη βαριά νόσο”.

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση αντανακλούν την συντηρητική αντίληψη που την διακατέχει και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερο δομικά και μόνιμα μέτρα. “Με εμβαλωματικά μέτρα ανάπτυξη δεν γίνεται”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει στις αρχές Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τα κόμματα για το τρόπο που αντιμετώπισαν τον αδόκητο χαμό της.

Είναι εφικτός ένα άλλος δρόμος, πιο ριζοσπαστικός, πιο τολμηρός, πιο συνεκτικός, τον οποίο επί μισό αιώνα ακολουθεί η προοδευτική παράταξη, υπογράμμισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.