Σιωπητήριο στην παραλιακή: Χωρίς μουσική από τις 23:00 στα μαγαζιά – Αντιδρούν καταστηματάρχες

 Σιωπητήριο στην παραλιακή: Χωρίς μουσική από τις 23:00 στα μαγαζιά – Αντιδρούν καταστηματάρχες

Νυχτερινό… σιωπητήριο στα μαγαζιά της παραλιακής ξεκινά από την 1η Ιουλίου, καθώς μετά τον δήμο Αλίμου και ο δήμος ΒούλαςΒάρηςΒουλιαγμένης αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο.

Με τον νέο κανονισμό λειτουργίας που ψήφησε το δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε ότι η μουσική θα σταματά στις 11 το βράδυ σε επιχειρήσεις εντός οικιστικού ιστού.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραπονούνται εδώ και καιρό για τα ντεσιμπέλ που παραμένουν στα ύψη στο παραλιακό μέτωπο μέχρι τις πρωινές ώρες.

«Μένουμε στον τέταρτο και ακούμε κάθε βράδυ όλα τα πάρτυ, όλους του γάμους, όλο το πρόγραμμα», σημειώνει στο OPEN μία κάτοικος της περιοχή ενώ μία άλλη προσθέτει ότι «το Σαββατοκύριακο ειδικά το καλοκαίρι γίνεται χαμός».

Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει άμεσα πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης, κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σημείωσε για την εν λόγω απόφαση: «Δεν θέλουμε να καταργήσουμε την μουσική στην πόλη. Ούτε πρόκειται να την καταργήσουμε. Θα κυνηγήσουμε όμως την ηρεμία της πόλης από τους συστηματικά οχλούντες».

Ο νέος κανονισμός περιορίζει επίσης την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 11 το βράδυ, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά την χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Βαγγέλης Μαρινάκης